Politiek

We beïnvloeden de politiek door gesprekken met en brieven aan politici en door ons Manifest.
Wil je een bijdrage leveren? Sluit je aan bij de werkgroep politiek.

Grootouders voor het Klimaat schrijven brieven aan politici en opiniestukken in dagbladen. Soms krijgen we spreektijd in Kamercommissies. Deze acties worden gecoördineerd in de werkgroep Politiek.

Rond de Tweede Kamerverkiezingen en de Kabinetsformatie waren er vele acties. Deze staan samen met brieven uit de jaren vóór 2021 op deze pagina Brieven en artikelen gericht aan de Politiek.

We hebben nu een krachtiger klimaatbeleid nodig: snel terugdringen van CO2-uitstoot van huizen en gebouwen, industrie, vervoer en elektriciteitsvoorziening. Lees ook de in december 2018 toegevoegde standpunten over vliegen, scheepvaart en landbouw.

Met 2 miljoen grootouders in Nederland zijn we een grote groep burgers, laten we met zoveel mogelijk mensen dit manifest ondertekenen. Voor een duidelijk signaal richting een nieuw kabinet, opdat zij meer rekening houden met de toekomst van onze kleinkinderen.

Het manifest wordt ondersteund door bekende grootouders, van zowel linkse als rechtse politieke partijen, waaronder Herman WijffelsJan TerlouwJob CohenJacqueline CramerJan PronkBram van OjikLeen van DijkeTheo BouwmanJan de Wit en Joos Ockels.

Tijdens vele Pleinbijeenkomsten is het manifest overhandigd aan tientallen politici, bewindvoerders en medestanders.

Onderteken het Manifest hieronder ⬇️

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Grootouders hebben over een aantal zaken een standpunt ingenomen:

Tijdens de Pleinbijeenkomsten gaan we graag in gesprek met politici van elke politieke kleur.
Wij willen daarmee bereiken dat de bestuurders van ons land, net als wij, de urgentie voelen van de drastische maatregelen die zij zullen moeten nemen, om een leefbare aarde voor onze kleinkinderen te realiseren.

Daarbij hebben we steeds oog voor de mogelijke oplossingen. Het sluiten van de kolencentrales, het dichtdraaien van de gaskraan, de toekomstbestendige landbouw en zo meer.
We vertegenwoordigen alle kleinkinderen als we onze politici uitdagen tot actie en oproepen tot moedig optreden.

We hebben ons manifest in de afgelopen jaren al aan veel politici overhandigd, zoals Sybrand Buma (CDA), ministers Henk Kamp en Eric Wiebes (VVD), Carla Dik-Faber (CU), Marianne Thieme (PvdD), Stientje van Veldhoven (D66), Jesse Klaver (GL) en Liesbeth van Tongeren (GL), Henk Krol (50+),  Harry van Bommel (SP) en vele anderen. Zie de hele lijst met gasten

Nu de Tweede Kamer tijdelijk vergadert in het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg, houden we de Pleinbijeenkomsten vóór het ministerie van EZK, Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag.

In 2022 nog op de volgende data: 3 november, 17 november en 1 december.

Tijd: 14.00 – 15.00 uur

Looproute naar Ministerie EZK

Als Grootouder voor het Klimaat heb je een boodschap: je maakt je zorgen over de toekomst van de kleinkinderen. Dat is een sterke boodschap die indruk maakt op gemeenteraadsleden en statenleden. Zeker als iemand vanuit de eigen gemeente of provincie spreekt.

Heb je interesse om in te spreken bij jouw Gemeenteraad of Provinciale Staten, die allebei grote invloed op het Klimaatbeleid kunnen hebben? Stuur dan een mail naar info@grootoudersvoorhetklimaat.nl

Om invloed uit te oefenen, spreken regelmatig Grootouders voor het Klimaat in. Klik hierop op de verschillende teksten:

Provincie Noord-Brabant 15 mei 2020

Gemeente Den Bosch – 8 april 2020

Provincie Gelderland – inspreken 15 januari 2020

Provincie Zuid-Holland – inspreken 6 november 2019

Heb je een vraag of wil je meehelpen, schrijf een bericht op ons Contactformulier.

urgendaPolitiek