Ambassadeur Jan Terlouw

Jan Terlouw met Toekomststoel

Jan Terlouw, D66 politicus, natuurkundige en schrijver. Ex-kamerlid voor 2e en 1e Kamer, ex-minister van Economische Zaken en ex-Commissaris van de Koningin:

“ Ik vind het een onvoorstelbare schande dat we de jeugd die mooie leefbare aarde ontnemen, dat zijn we aan het doen. Grootouders kunnen hun uiterste best doen om dat te voorkomen. Ik heb zestien achterkleinkinderen, ik wil dat die een toekomst hebben. Daarom naast mij op de foto de Toekomststoel, die het belang en de stem van volgende generaties symboliseert.

Die moet worden gebruikt bij vergaderingen en besluitrondes van huidige beslissers: wat vindt de Toekomststoel van hun plannen? Wat zijn de consequenties van de beslissingen voor komende generaties? En als die schadelijk zijn, gaan die plannen en besluiten niet door!

We moeten allemaal in actie komen, het is voor onze kinderen waar we dol op zijn. Iedereen moet weten wat er echt aan de hand is met het klimaat. Daarom laat ik me horen, als oud -politicus, natuurkundige en schrijver.”

Ted AgesAmbassadeur Jan Terlouw