Winnaar Kinderklimaatboek bekend

31 januari 2020

Winnaar meest inspirerende Kinderklimaatboek 2020 is Mathilda Masters

De winnaar voor het meest inspirerende Kinderklimaatboek is: 123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat van Mathilda Masters met illustraties van Louize Perdieus. Dit is de eerste keer dat de prijs voor het meest inspirerende Kinderklimaatboek is uitgereikt in bijzijn van ‘n 20-tal kinderen. De prijs is een nieuw initiatief van de Grootouders voor het Klimaat.
Juryrapport
De jury kwam met het volgende oordeel: “Er zijn er maar weinig kinderklimaatboeken die zowel informatief als inspirerend zijn, want klimaatverandering is een lastig onderwerp. En kinderen verdienen het om goed geïnformeerd te worden. In het winnende boek zit dat wel goed. Het boek barst bijna uit zijn voegen van de informatie. Mathilda Masters gaat uitgebreid in op de gevolgen van klimaatverandering. Met voorbeelden laat ze zien dat er ook reden is voor optimisme. De teksten in het boek hebben een fijne, lichte toon en de grappige illustraties sluiten daar goed bij aan. En dan ziet het boek er ook nog eens prachtig uit”.
De jury roept uitgeverijen en auteurs op om meer boeken te schrijven over klimaatverandering. Volgend jaar wordt de prijs opnieuw uitgereikt voor het meest inspirerende boek verschenen in 2020.
De winnaar
Kinderboekenschrijfster Mathilda Masters is blij met de erkenning: “Wat een heerlijk nieuws! We hebben het klimaatboek geschreven vanuit een persoonlijk engagement en het doet deugd dat het nu de prijs heeft gewonnen. Een mooi gegeven vind ik ook dat twee kinderen deel uitmaken van de jury, te weten Lian Kandelaar, auteur van Missie Red de Dieren en blogger. En Lilly Platt, klimaatstaker en initiatiefnemer van Lilly’s Plastic Pickup”.
image
De foto van Petra Laseur en Mathilda Masters is rechtenvrij te downloaden. Graag de fotograaf Branco de Lang vermelden.
urgendaWinnaar Kinderklimaatboek bekend