Grootouders voor het Klimaat solidair met Schoolstakers voor het Klimaat.

9 oktober 2018

Een paar weken geleden begon Greta Thunberg haar actie. Ze zit iedere dag voor het Zweedse parlementsgebouw. Het heeft de wereldpers gehaald. Greta kreeg navolging in Nederland, een groep scholieren zit iedere dag van 9 – 17 uur bij de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem.  De Grootouders voor het Klimaat toonden zich solidair met de scholieren actie en op 6 september demonstreerden ze op hun tweemaandelijkse demonstratie samen met de scholieren in de stromende regen op het Plein.

De zaterdag erna, 8 september, waren de Grootouders voor het Klimaat medeorganisator van de afsluitende demonstratie van de scholierenactie. We stonden letterlijk en figuurlijk achter hen.

Tijdens de actie besloten de scholieren door te gaan met hun actie en zijn iedere dag te vinden op het Plein of de Hofplaats. Grote klasse! De Grootouders voor het Klimaat wensen hen veel succes en gehoor.

 

Op 5 oktober was er een speciale bijeenkomst, omdat Greta Thunberg de Nederlandse klimaat schoolstakers een hart onder de riem kwam steken. Grootouders voor het Klimaat waren bij toerbeurt aanwezig. Het Jeugdjournaal heeft er een mooie reportage over gemaakt. De foto is van Lillys Plastic Pickup. Mariëtte van der Kooij demonstreert op de foto mee met het ‘Grootouderbord’ .

urgendaGrootouders voor het Klimaat solidair met Schoolstakers voor het Klimaat.