Doe mee aan de Duurzame Les

9 september 2021

OPROEP: Begeleiders gezocht voor Duurzame Les op scholen.

Op 8 oktober a.s. start het project Duurzame Les (zie www.duurzameles.nl) voor groepen 7 en 8 van de basisschool en brugklassen van de middelbare school. Het gaat om lesmateriaal in quizvorm (een “game” noemen ze het) over diverse aspecten van duurzaamheid. De rol van de begeleider is om als “quizmaster” op te treden en de resultaten van de quiz met de leerlingen te bespreken. Daarvoor krijgen de begeleiders een korte  training begin oktober.

Het project heeft in 2019  al meer dan 3500 leerlingen bereikt, waarbij 110 gastdocenten in actie kwamen. De tweede editie start dit jaar. Het project wordt gesponsord door Rijkswaterstaat, ABN AMRO, Schijvens Circulair Bedrijfstextiel, Gemeente Breda, Gemeente Haarlemmermeer, RVO Jong Leren Eten, Gemeente Haarlem en The Sustainability Games.

Begeleiders committeren zich aan het geven van 1 les, maar betrokkenheid bij volgende lessen (er zijn er 9 in totaal, die de diverse aspecten van duurzaamheid behandelen) is mogelijk.

Heb je belangstelling om als begeleider op te treden, bijvoorbeeld op de school van je kleinkind, meld je dan hier aan. En laat het ons even weten als je de les gaat geven via info@grootoudersvoorhetklimaaat.nl  onder vermelding van “duurzame les”.

Ted AgesDoe mee aan de Duurzame Les