Christine Teunissen, onze Pleingast op 19 mei 2022

2 mei 2022
Christine Teunissen PvdD

Zij is 36 jaar oud, is historicus en deed onderzoek naar sociale bewegingen.

Christine Teunissen PvdD

Christine is nu ruim 1 jaar lid van de Tweede Kamer voor de Partij voor de Dieren. Hiervoor was zij Gemeenteraadslid en lid van de Eerste Kamer. Als Gemeenteraadslid in Den Haag heeft zij zich vooral ingezet voor de “Groene revolutie”: versteende wijken vergroenen en de oorzaken van de klimaatverandering beperken.

Zij heeft nu in haar portefeuille o.a. : Klimaat, economische systeemverandering en biodiversiteit. Haar doelen zijn: crisisaanpak van het klimaatprobleem en de teruggang van de biodiversiteit.

Wat de aanpak van biodiversiteit betreft, bungelt Nederland volgens haar onderaan de lijstjes. Het klimaat zou gebaat zijn bij beperking van de economische groei, reductie van de broeikasgassen en inkrimping van de veestapel.

Dankzij een voorstel van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer is onlangs besloten dat de voorbereidingen voor een datacentrum in Zeewolde zijn stopgezet.

Christine: ” Er is op dit moment veel leed op de wereld. Je kunt niet alles op je schouders dragen. Kijk vooral wat je zelf kunt doen. Probeer je beste beentje voor te zetten. Dat heeft de meeste zin.”

Wij hopen veel grootouders te treffen bij de pleindemonstratie op 19 mei, waar jullie Christine Teunissen kunnen ontmoeten en vragen kunnen stellen.

Goed nieuws: Voor alle komende pleindemonstraties (tot het zomerreces) hebben de uitgenodigde politici toegezegd aanwezig te zijn en bovendien zal Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, ook langs komen op een van die dagen als dat in zijn drukke schema past. Redenen genoeg om naar Den Haag te komen!

Ted AgesChristine Teunissen, onze Pleingast op 19 mei 2022