The Climate Miles 2021

15 september 2021

De beweging Grootouders voor het Klimaat vindt zijn oorsprong in de wandeltocht van Marjan Minnesma van Urgenda met een aantal medestanders in 2015.
Toen liepen ze in etappes naar Parijs voor de vergadering COP21 waaruit het Parijs-akkoord voortkwam. En tijdens die wandeltochten kwam het idee voor een beweging van Grootouders op.

Inmiddels zijn we bijna 6 jaar verder en staan de Grootouders voor het Klimaat vanaf december 2016 elke veertien dagen te demonstreren bij de Tweede Kamer.

Dit jaar wordt de Conference of the Parties (COP26) gehouden in Glasgow (UK). En ook dit jaar gaan we weer lopen: van de Eemshaven in Groningen naar Glasgow in Schotland.

De doelen en acties van Parijs zullen drastisch bijgesteld moeten worden om de opwarming op aarde onder de 1,5 – 2 graden te houden. We koersen nog steeds af op 3 graden opwarming aan het einde van deze eeuw, wat een onleefbare wereld betekent.
Alleen met een crisisaanpak en een enorme versnelling houden we de catastrofes enigszins binnen de perken. We zien wereldwijd wat er nu al gebeurt, met een opwarming van ongeveer 1,2 graden.

Wil je meelopen met de Climate Miles 2021, en dat mag ook een klein stukje van het traject zijn, meld je dan aan via theclimatemiles.nl/aanmelden.

Op theclimatemiles.nl vind je alle praktische informatie over de wandeltocht. Dus haal je wandelschoenen uit de kast en meld je nu aan via de website.

Om in de stemming te komen kun je alvast deze video bekijken.

Ted AgesThe Climate Miles 2021