Planters gevraagd op 27 november in het Leuker Voedselbos!

2 november 2021

Er moeten die dag zo’n tweeduizend bomen en struiken, waaronder wat grotere notenbomen geplant worden. Vier grootouders staan al in de startblokken om te helpen bij het planten. Dus we kunnen nog meer hulp gebruiken.

We zijn nu ruim 2 jaar bezig om te helpen het Leuker voedselbos van de grond te krijgen, we hebben inmiddels € 32.395,00 voor de beplanting opgehaald. In juni kon een groepje Grootouders een kijkje nemen, de aanplant van vorig jaar februari was flink gegroeid, de biodiversiteit toegenomen, de allereerste besjes zichtbaar en drie torenvalken vlogen er rond!

Boer Mark Venner gaat zeer gemotiveerd door met het verder ontwikkelen van zijn – en ons! – voedselbos in Baexem, in Limburg. Het plantseizoen is bijna aangebroken. Op zaterdag 27 november vindt er een “treefest” plaats. Mark kreeg hiervoor een aanbod van de Pollinators, die van het planten van de bomen een vrolijke en leerzame dag willen maken, met sprekers, kunst en muziek, een foodtruck met hapjes en samen de natuur beleven. De Grootouders zijn dan in de gelegenheid om in het zuiden wat meer bekendheid te krijgen.

Het Treefest is  van 10.00 tot 18.00 uur in Baexem op de Leukerweg 3. Voor meer informatie zie de website van de Pollinators.

Voor dit plantfeest worden kosten gemaakt en wordt een bijdrage gevraagd. Grootouders en donateurs van het Voedselbos, die komen helpen met planten krijgen gratis toegang. Doe je mee? Geef je op!

 

Ted AgesPlanters gevraagd op 27 november in het Leuker Voedselbos!