Pakhuis de Zwijger: 10-puntenplan

Pakhuis de Zwijger: 10-puntenplan

Op 10 maart om 20:00 presenteerden we het 10-puntenplan live vanuit Pakhuis de Zwijger. In deze uitzending gingen we in gesprek met politici, bestuurders en experts. Kijk dit boeiende gesprek terug.

10 punten plan
De Grootouders hebben een “10-puntenplan” opgesteld met maatregelen die een volgend kabinet zou moeten nemen om meer tempo te maken om de doelen van het Parijs Akkoord (opwarming beperken tot niet meer dan 1,5 graad) en de Europese afspraken (netto nul uitstoot broeikasgassen in 2050 en minimaal 55% reductie in 2030) te kunnen halen. Naast aanpassen van de Klimaatwet en het gebruiken van het Corona herstelplan om klimaatinvesteringen te bevorderen staat versnelling van de uitvoering en handhaving van het Klimaatakkoord hoog op het lijstje. Lees meer over ons 10-puntenplan.

De sprekers 

Philip Beekman Zet zich sinds 2016 in als Grootouder voor het Klimaat. Met als doel: de politiek wakker schudden zodat zij een ambitieus en rechtvaardig klimaatbeleid ontwikkelen. Dat moet onheil voorkomen voor de huidige én volgende generaties.

Ruud Koornstra Is ondernemer en voorvechter van de energietransitie. Hij richtte het ‘initiëringsbedrijf’ Tendris op dat ondernemingen en projecten met een duurzaam karakter opstart. Ook politiek is hij actief geweest voor meerdere partijen. Ruud werd in 2017 uitgeroepen tot eerste Nationale Energiecommissaris van Nederland.

Marieke Visser Sloot zich recentelijk aan bij de ChristenUnie en staat als #28 op de lijst. Zij zet zich al jaren in voor de verduurzaming van Nederland. Met haar achtergrond in antropologie legt zij de nadruk op om het verhaal achter een cijfer of beleid naar boven te krijgen.

Joris Thijssen Maakte de overstap van Greenpeace naar de PvDA. Hij werkt al ruim 20 jaar aan schone lucht, prachtige natuur, een gezond klimaat en een balans tussen de aarde. De komende verkiezingen staat hij op #6 voor de PvDA.

Mark Brakel Voert momenteel campagne vanaf het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Zo hoopt Mark het thema klimaat weer op de politieke agenda te krijgen en bewustzijn te creëren. De #26 op de lijst voor GroenLinks wilt zich ook inzetten voor gelijke rechten: tegen islamofobie, homofobie en racisme, voor meer vaderschapsverlof en emancipatie.

Marjan Minnesma Jurist, filosoof en bedrijfskundige Marjan Minnesma zet zich al decennia in voor een duurzamer Nederland. Ze is directeur van stichting Urgenda, waarmee ze in december 2019 de klimaatzaak tegen de Nederlandse Staat won.

 

urgendaPakhuis de Zwijger: 10-puntenplan