Actie tegen fossiele reclame

25 augustus 2022

Van fossielvrij.nl kregen we de uitnodiging om mee te doen aan een campagne in september. We willen dit met name onder de aandacht brengen van onze lokale afdelingen.
Om verdere groei van fossiel brandstofverbruik te voorkomen moet de EU fossiele reclames verbieden, zoals ook reclame voor roken is verboden. Dit najaar kunnen wij dit onderwerp op de officiële agenda zetten. Voor het Europees Burger Initiatief (ECI) zijn 1 miljoen Europese handtekeningen nodig vóór 4 oktober.
Daarom willen we jullie uitnodigen om deel te nemen aan de Europese campagne in september. Het doel is om zo veel mogelijk handtekeningen op te halen, online en op straat. Ondertussen laten we het publiek zien dat fossiel en fossiele reclame heel schadelijk is en dat reclame bijdraagt aan misleiding en ongebreidelde consumptie wat de aarde verder aantast. Zo steunen we de Europese campagne, maar voeren we ook de druk op om Nederlandse gemeenteraden fossiele reclame te laten verbieden!

Actietour tegen fossiele reclame: doe je mee?
Voor het European Citizens’ Initiative (ECI) is een Europese actieweek uitgeroepen van 10 tot 17 september. Fossielvrij en de partners gaan in deze week een tour langs verschillende gemeenten maken met ons team en we komen graag ook bij jullie langs. De exacte data wanneer Fossielvrij jouw gemeente bezoekt ligt dus nog open! Graag stemmen we deze met jou(w groep) af. Kom naar een van onze actiebriefingen:

Hier bespreken we de campagne, hoe je mee kan doen en wat je van ons kan verwachten. Nodig andere geïnteresseerden ook uit! Kijk voor doorstuurberichtjes en de uitgebreide actiehandleiding hier.

Actie: wat gaan we doen?
Met een leeg vel, wat tape en stiften gaan we reclames in de openbare ruimte bezoeken, tijdelijk afplakken en omtoveren tot een creatief tekenblok voor voorbijgangers. Met de vraag ‘Wat zou je hier willen zien in plaats van een reclame?’ vragen we aandacht voor de ruimte die reclame krijgt in onze openbare ruimte. Dit levert leuke, positieve reacties op en een interessante opening voor een praatje over onze campagne.

Ted AgesActie tegen fossiele reclame