Elfwegentocht

Elfwegentocht 2018

Tijdens de Elfwegentocht laat Friesland zien dat fossielvrij reizen nu al mogelijk is. En dat blijft ook voor de rest van Nederland niet onopgemerkt! Alle provincies reizen af naar Friesland en vieren in een andere Friese gemeente een duurzaam Elfwegentocht feest. Tijdens deze provincieparades reizen duurzame koplopers mee, en zien we wat zij al doen om klimaatverandering tegen te gaan. Het worden twee bijzondere weken zonder een druppel diesel of benzine. De NOS is erbij en zendt iedere avond na Nieuwsuur uit: Elfwegentocht tv!

Iedereen doet mee: steden, dorpen, scholen en bedrijven werken samen om er twee weken feest van te maken. De grootouders ook!

Hoe kunt u meedoen? 

1. Doe mee met de grote parade op 14 juli:

Op 14 juli 2018 zetten we in Friesland drie wereldrecords neer! De grootste stoet elektrische auto’s, elektrische voertuigen en de grootste elektrische botenparade. Alle fossielvrije voertuigen zijn welkom! Van vrachtwagen op waterstof tot step. Iedereen kan meedoen: elektrische boten, bussen op waterstof, Tesla’s en Hesla’s, auto’s op blauwe diesel, bussen op groen gas, Segways, fietsen, scootmobiels, skelters, paard en wagens, elektrische tuktuks en nog veel meer! Sluit je aan bij de groep grootouders en kleinkinderen.

Heb je ideeën over spectaculaire voertuigen en/of heb je contacten bij bijvoorbeeld een paardenwagenbedrijf, laat het ons weten: info@grootoudersvoorhetklimaat.nl.

2. Doe mee met het programma van jouw of een andere provincie: 

Elke provincie vult één dag en reist op een bijzondere manier richting Friesland. Je kunt meedoen met één of meer van de provincietours:

7 juli:    Drenthe: fietstocht van Diever naar Appelscha (ongeveer één uur heen)
9 juli:    Flevoland: fietstocht van Urk naar Lemmer (ongeveer één uur heen)
11 juli:  Gelderland energiecoöperaties en een grote stoet deelauto’s
12 juli:  Overijssel: huur een elektrische sloep, kano of rondvaartboot van
Ossenzijl en vaar mee naar het Tsjukemar
13 juli:  Zuid Holland: kom mee met de elektrische auto en zet een wereldrecord
‘tegelijkertijd laden’ in Wolvega. Blijf ook slapen en doe de 14e mee met de
Parade!

Voor de updates van het programma, houd deze pagina in de gaten.

3. Kom met je kleinkind naar Friesland op woensdagmiddag 4 juli 
Op 4 juli is er voor basishttp://elfwegentocht.nl/dag-tot-dag/#toggle-id-12choolleerlingen een wedstrijd zo langzaam mogelijk fietsen.
Haal je kleinkind uit school en maak deel uit van deze feestelijke strijd. De minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen komt ook langs!

Wil je meedoen met een dag/ activiteit of wil je meehelpen met de organisatie, mail naar: info@grootoudersvoorhetklimaat.nl.

urgendaElfwegentocht